Då var det helg igen

Våran helg inleddes med att vi körde Qarisma till sin nya familj i Halmstad. Från första stunden när hon klev ut från transportburen verkade hon som hemma och gav intryck av att "jag äger allt här och kommer du för nära är du döööd"! Jisses!!!
Det blev lite tomt efter henne men vi kan trösta oss med att vi träffar Qarisma redan om en vecka då hon ska med till VK:s utställning.

Olympia har börjat löpa här hemma och går omkring och småskriker men det är lungt, än så länge i alla fall.
Vi turas om med att ha honor och hanar löst i hela huset och jag är så glad att alla 3 hanar sköter sig, inget strilande alls! Okej, Kejsaren är noll intresserad av honor - bara fräser till dem när dem kommer nära honom så dem har lärt sig att hålla sig på avstånd. Men Asslan och Alwe träffar inte honorna alls så därför tycker jag att dem är extra duktiga att dem inte strilar fast det finns så mycket lukter.

Det var allt för idag ha en trevlig helg!

Nya bilder på Legend & Lexanna samt Asslans halvbror Hercules!
IP S*Zios Legend

S*Zios LExanna


Asslans stilige halvbror Hercules!

             

Pass

Vad har hänt idag då? Jo jag blev sjuk under natten så jag vaknade med feber och det blev stanna hemma från jobbet dag idag och förmodligen några dagar till. Har i princip inte gjort något utan vilat och tittat på film - Johan Falk, kanon bra serie om man gillar kriminal serier.

Igår var vi till veterinären och ombesiktigade Qarisma och samtidigt passade vi på och rabies vacc Alwe & Asslan, så nedräkning pågår... 119 dagar kvar.
Vi har anmält till ÄK dit tar vi med oss pojkarna, så nu hoppas jag att Asslan hinner pälsa på sig ordentligt så blir det roligare att visa upp honom. Förövrigt så är han i bra kondition så därför ska det bli kul att ställa honom för nu är det en liten evighet sen sist. Det som är mindre trevligt är att han blir lite åksjuk när han åker bil, konstigt för det har han inte blivit tidigare, så vi får kanske träna lite bilåkning med honom, värt att prova i alla fall.

Nu börjar folket ramla in i huset igen efter skola mm så jag ska försöka vara lite social!
Ha det gott♥



14 oktober

Nässlas kavaljer är nu bekräftad och det ska bli jätte spännande, för jag hade spanat in honom för lääääänge sedan. Men innan hon ska paras ska hon hcm-testat och tiden är bokad till december. Just nu känns det som en evighet dit, otålig som jag är men så är det. Sen får vi hoppas att hon börjar löpa också... Nu får hon p-piller och dem släpper jag som sagt efter testet. 
Nässlas fästman? 


Förövrigt så har det varit en lugn dag, vilar upp mig nu för imorgon är det dags för mig att börja jobba och det blir nog en sväng ner på gymmet också. 
Hade en sk Film-Dag idag efter alla "måsten" här hemma och det blev Wallander, jätte bra!

Uppfödaren till Tindra har efterlyst bilder på henne och dem fixade jag idag. Hon väger 2,2 kg och äter ca 65 g torrfoder / dag, liten rackare♥

Tindra 4 månader!


Ny vecka nya möjligheter

Då var det början på en ny vecka igen som för våran del började med bad och trimning av Tindra igår och idag var det Millis tur, pudlars päls kräver en hel del men fördelen är att dem inte fäller alls!
Katterna är så fina nu så dem kan bara pusta ut och titta på emedan hundarna får sin dos av skönhetsvård.

I helgen var det lungt, Sandra och jag var iväg till Varberg på Hälsa och Livsstilsmässa, där provade vi på lite olika behandlingar och var med på några föreläsningar som vi tyckte verkade intressanta, kul grej.

Igår blev Qarisma bokad och det var lite med blandade känslor då hon är en mycket tillgiven och trevlig tös♥. Däremot vet jag till 180% att hon kommer att får det jätte bra hos sin nya matte där hon även har trevliga och vackra skogkatt kompisar ;O) Även om hon nu flyttar så kommer Qarisma att följa med oss till VK:s utställning i november då jag hade hunnit anmäla henne dit. Jag är också övertygad om att se henne på utställningar framöver och det ska bli spännande.

Ha en forstatt trevlig vecka och på återseende!


Poppis? - Not!

Då var det dags med avmaskning, samtliga här hemma åkte på en kur och det var inte populärt. Fortfarande när  katterna får syn på mig så springer dem undan och deras ögon talar sitt tydliga språk - avsky!!!
Ok, jag var lite förbered på detta så jag tog med mig en muta hem från Halmstad - en ny prasseltunnel. Det var poppis, den första katten som invigde den var givetvis Nässla :O) Qarisma var lite försiktig i början men nu vill hon inget annat än vara inne i tunneln. Nu räknar jag med att bli förlåten någon gång under helgen, får nog muta med lite godmat också för att det ska bli till - one-hundred-procent :O):O):O)

Vidare till ett delikat problem - Jag har beslutat att para Nässla♥ under hösten / vintern och jag har hittat några hanar utifrån som jag kommer att välja mellan och det är inte helt lätt känns det just nu i alla fall vid skrivandets stund, men med lite hjälp utifrån så kommer jag att ta ett beslut inom kort.

Ha en trevlig helg!

 


Katter och Kattfolket

I lördags var det dags, vaknade 03.30 till klockradions envisa tutande, suck... Behöver nog inte beskriva så detaljerat hur jag kände mig när jag insåg den brutala verkligheten att jag inte fick sova vidare!
Men det gick bra, jag kom igång ganska fort och beslutade att ta med mig bara Alwe och Nässla, Asslan hade ju ingen päls så det kändes inte rätt att visa upp en katt utan päls på en kattutställning som trots allt en skönhetstävling. Han följer med i slutet eller i början av året istället för då har han säkert fått tillbaka sin päls igen.
Vilken lördag, det var så roligt att få träffa både gamla och nya kattmänniskor. Dessutom blev det inte sämre av att Alwe fick sitt CACIB och Nässla hade stenhård konkurrens mot en 3 årig hona och blev EX 2 med jätte fin bedömning.
Hemfärden var mindre rolig, det blåste och regnade som bara den och mörkt var det också. Men efter 2 tuffa timmar i bilen så var jag åter hemma trött men mycket nöjd :O)

S*Zios Orion och Primadonna var också på utställning men på söndag istället och båda blev EX 1 och båda hade konkurrens av 3 st andra katter så vi är jätte nöjda med både bedömning och placering. Tack Annelie och Johanna för att ni visar katterna så fint :O) Håller tummarna att vi ses i slutet av året.

Igår söndag hade vi besök av Legends och Lexannas matte, givetvis blev det fika och prata katt ;O)
Vilken helg, nu har jag fått min dos av katter och klarar mig igen ett tag framöver.


Bilden är tagen förra veckan, nästan lite sommarkänsla i bilden!